Webgyártó Kft WebgyártóSzolgáltatásokReferenciákElérhetőség  
:: REFERENCIÁK ::
 
Turul Étterem
MFSE
Elhunytak
Salvó Bútor
KVÁR
Kishonti és Kricskoics
HGM Tüskevár
Ford Tóth
Kapos Extra
Royal Étterem
Terra-Danubia Zrt.
Kapospizzák, pizza és étaé kiszállítás
Natúrshopping, natúr webáruház
Delfinek Kaposvári Kosárlabda
Corso Pódium
Tommaso Étterem és Pizzéria
 
Webpiaci csalafintaságok    
Webgyártó Hírek/Érdekességek | 2011.03.19.
Avagy kitől rendeljek weboldalkészítést?

webgyártó hírekEgy barátunk hívta fel figyelmünket – ismerve cégünk helyzetét Kaposvár webpiacán – egy (web) design vállalkozás megjelenésére. Ez rendjén is van, hisz ez a normális piaci mozgás. Új cégek jönnek létre, akik közül néhányan megerősödve tartós szereplői, sőt akár vezetői lesznek szakterületüknek, majd az évek múlásával jogosan hivatkoznak ezen tapasztalatukra és referenciájukra, míg mások valamely ok miatt hamar eltűnnek.

Mint az élet minden területén itt, a webfejlesztés területén is fel-felbukkan intőnként néhány olyan szerencsét próbáló vállalkozás(?), aki a valós tartalom ígéretével, nem létező tapasztalatokkal és a szakszerűség látszatával próbál piacot szerezni. Ez a törekvés is talán – bár etikátlan – rendben lenne ha…

  • Ha az általa kínált tudáskép arányban állna a tényleges szolgáltatás minőségével.
  • Ha a reklámjaiban tett ígéreteit annak ellenére teljesítené, hogy nem rendelkezik az ügyfél megszerzéséhez érvként használt rutinnal.
  • Ha nem élne vissza szakszerűnek tűnő okoskodással a laikus ügyfél bizalmával, melynek elvesztésével egy olyan vállalkozást veszítünk el, aki már megértette, hogy a fejlődés mara elképzelhetetlen az internet nélkül, egyben lejáratva a szakma tisztességes szakembereit.

Jogos a kérdés ezek után, hogy honnan tudja egy a weblapok felépítésében és működtetésében járatlan megrendelő, akinek még sohasem volt adminisztrálható adatbázis alapú weblapja, hogy kinek higgye el az ajánlatát. Hogy melyik a drága, melyik olcsó, melyik az, amelyik egy fillért sem ér, és hogy melyiknél kap valós tartalmat reális áron?

Nem könnyű a válasz. De talán legbiztosabban akkor járhatnak el, ha az alábbi néhány lépést végigjárják. A tét nagysága miatt biztosan megéri rászánni ezt a kis időt:

  • · Fontos tisztázni, hogy az adott cég az valóban cég-e? (adószám, cím, elérhetőség)
  • · Érdemes megnézni a saját honlapját, annak tartalmi részleteit, ha van. (Ha nincs, akkor itt meg is állhatunk.) Fontos szempont, hogy ne tévesszen meg egy látványos, de öncélú grafikai megoldás. A legtöbben ennek esnek áldozatul. 99%-ban az internetre információ szerzés céljából lépnek az emberek, amit a gyorsan és áttekinthető módon szeretnek megkapni.
  • · Fontos megnézni a referenciákat. A grafika szempontjából ne legyen túlzó, tele mozgó animációkkal és természetesen primitív a 10 évvel ezelőtti animáltgiffes hatásra emlékeztető se. Illeszkedjen a weboldal tartalmi részéhez és az adott területi sajátosságokhoz.
  • · Az is árulkodhat a cég hozzáértéséről, sokszínűségéről, ha nem csak egy fajta weboldalt mutat referenciának. Van céges weboldal, portál jellegű és webáruház is a referenciái között.
  • · Írásos árajánlatot kell kérni, amiben részletesen le van írva a weboldal elkészítésének minden fontos alkotóeleme. Továbbá a fizetési és garanciális feltételek.

Talán ezek segítenek a döntés meghozatalában. Ha további kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal. Márciusban ingyenes személyes konzultációt biztosítunk minden érdeklődő ügyfél számára.


    iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

NÉPSZERŰ KERESÉSEK
ingyenes tanácsadás keresőszerinti optimalizálás webhosting weblapkészítés kaposvár honlap egyedi weboldal webáruház domain regisztráció webdesign weblapkészítés kaposváron ajánlatkérés google webshop weblap készítés seo honlapkészítés webgyártó keresőoptimalizálás web referenciák

Google Csoportok
Webgyártás
Csoport meglátogatása