Webgyártó Kft WebgyártóSzolgáltatásokReferenciákElérhetőség  
:: REFERENCIÁK ::
 
Turul Étterem
MFSE
Elhunytak
Salvó Bútor
KVÁR
Kishonti és Kricskoics
HGM Tüskevár
Ford Tóth
Kapos Extra
Royal Étterem
Terra-Danubia Zrt.
Kapospizzák, pizza és étaé kiszállítás
Natúrshopping, natúr webáruház
Delfinek Kaposvári Kosárlabda
Corso Pódium
Tommaso Étterem és Pizzéria
 
Kinyírhatják a hekkerek a Sonyt?    
Számítástechnikai hírek | 2011.05.13. | index.hu
Internettörténelmi időket élünk: olyan még sosem volt, hogy pár hekker derékba töri a világ egyik legismertebb márkanevét hordozó, sokmilliárd dolláros óriáscég karrierjét. Ha a Sony meg is ússza a balhét százmillió felhasználó személyes adatainak elvesztésével, az biztos, hogy az online biztonságra ezentúl másképp fognak nézni a multicégek, mint eddig, ahogyan a Stuxnet óta megváltoztak a fogalmaink arról is, hogy mire lehet képes egy vírus.

Mi történt?

Ojigi a sajtótájékoztatón: a Sony vezetői hét másodperces néma meghajlással fejezik ki szégyenüket

Valamikor április 17. és 19. között ismeretlen hekkerek bejutottak [1] a Sony online szolgáltatásainak egyik alkalmazásszerverére. Innen kiindulva a támadók három adatbázist szereztek meg a Playstation Network (playstation3-as játékok letöltőközpontja), a Qriocity (zene- és filmletöltő szolgáltatás internetkapcsolattal rendelkező Bravia tévék és bluray-lejásztók számára), és a SOE (pécés online játékokat futtató rendszer) előfizetőinek személyes adataival.

Összesen 101 millió felhasználó adatait szerezték meg, több millió hitelkártyaszámmal. A Sony biztonsági személyzete huszadikán vette észre, hogy baj van, leállították a PSN-t és a Qriocityt (a SOE feltörésére csak két hét múlva derült fény [2]), de csak hat nap múlva ismerte el a cég, hogy mi történt – a rossz nyelvek szerint azért, hogy a botrány ne tegye tönkre a 25-ére időzített bejelentést [3] a cég új táblagépeiről.

A Sony San Diego-i leányvállalatánál levő szervert elvileg két tűzfal is védte, de mint kiderült, a rendszeren az Apache Web Server régi, biztonsági javítások nélküli verziója futott, annak összes befoltozatlan, széles körben ismert sebezhetőségével. Szakértők szerint [4] hónapok óta nem frissítették a megtámadott rendszert, és maga a Sony is elismerte [5], hogy tudott a biztonsági résekről.

Ki a tettes?

-folyt-


    iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

NÉPSZERŰ KERESÉSEK
seo webhosting weblapkészítés kaposváron keresőszerinti optimalizálás google webshop weblapkészítés kaposvár webáruház weblap készítés ingyenes tanácsadás domain regisztráció web referenciák honlap webgyártó honlapkészítés keresőoptimalizálás egyedi weboldal ajánlatkérés webdesign

Google Csoportok
Webgyártás
Csoport meglátogatása