Webgyártó Kft WebgyártóSzolgáltatásokReferenciákElérhetőség  
:: REFERENCIÁK ::
 
Turul Étterem
MFSE
Elhunytak
Salvó Bútor
KVÁR
Kishonti és Kricskoics
HGM Tüskevár
Ford Tóth
Kapos Extra
Royal Étterem
Terra-Danubia Zrt.
Kapospizzák, pizza és étaé kiszállítás
Natúrshopping, natúr webáruház
Delfinek Kaposvári Kosárlabda
Corso Pódium
Tommaso Étterem és Pizzéria
 
Letartóztatták a Sony-támadás gyanúsítottjait    
Számítástechnikai hírek | 2011.06.11. | kvar.hu
A spanyol rendőrség bejelentette, hogy Barcelona, Alicante és Almera körzetében letartóztattak három gyanúsítottat, akik állítólag kapcsolatban álltak az Anonymous hekkercsoporttal.

A hatóság szerint a szervezet kulcsfontosságú szereplőit [1] kapták el. Az akcióban egy szervert is lefoglaltak, amely a spanyolországi Gijon városban működött.

A nyomozók szerint ez a csoport támadta meg a Sony Playstation Network szervereit [2], a spanyol választási bizottság weboldalát, és egyéb célpontokat Egyiptomban, Algériában és Líbiában. A spanyol rendőrség közzétett egy képernyőmentést is arról az IRC-csevegésről, amelyben látszólag éppen egy támadást készítenek elő. Bár a társalgásból ez nem derül ki, a támadás arra lehet válasz, hogy Spanyolországban büntethetővé akarják tenni a fájlcserét.

A hatóság a nyomozás jelenlegi szakaszában nem akarta megnevezni a gyanúsítottakat.

Az Anonymous a szórakoztatóipar ellen intézett támadásaival vált ismertté, és azzal, hogy elszántan próbálta védeni a titkos dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks portált. A csoport általában túlterheléssel bénítja meg a weboldalakat.

A letartóztatás előtt már kialakult egy kemény szóváltás a NATO és az Anonymous között. A katonai szervezet kijelentette, hogy üldözőbe veszi a cégek biztonságát fenyegető Anonymous csoportot. A hekkerek azzal válaszoltak [3], hogy ne packázzanak velük, és fölösleges a csoport lefejezésével bajlódni, mert - akárcsak az ókori mítoszokban szereplő hidrának - minden levágott fej helyén tíz másik nő ki.


    iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása


« VISSZA

NÉPSZERŰ KERESÉSEK
egyedi weboldal keresőszerinti optimalizálás keresőoptimalizálás web referenciák ingyenes tanácsadás weblapkészítés kaposvár weblapkészítés kaposváron webshop webáruház google ajánlatkérés honlapkészítés webgyártó weblap készítés webhosting seo webdesign honlap domain regisztráció

Google Csoportok
Webgyártás
Csoport meglátogatása