Webgyártó Kft WebgyártóSzolgáltatásokReferenciákElérhetőség  
:: REFERENCIÁK ::
 
Turul Étterem
MFSE
Elhunytak
Salvó Bútor
KVÁR
Kishonti és Kricskoics
HGM Tüskevár
Ford Tóth
Kapos Extra
Royal Étterem
Terra-Danubia Zrt.
Kapospizzák, pizza és étaé kiszállítás
Natúrshopping, natúr webáruház
Delfinek Kaposvári Kosárlabda
Corso Pódium
Tommaso Étterem és Pizzéria
 
Letartóztatták a Sony-támadás gyanúsítottjait    
Számítástechnikai hírek | 2011.06.11. | kvar.hu
A spanyol rendőrség bejelentette, hogy Barcelona, Alicante és Almera körzetében letartóztattak három gyanúsítottat, akik állítólag kapcsolatban álltak az Anonymous hekkercsoporttal.

A hatóság szerint a szervezet kulcsfontosságú szereplőit [1] kapták el. Az akcióban egy szervert is lefoglaltak, amely a spanyolországi Gijon városban működött.

A nyomozók szerint ez a csoport támadta meg a Sony Playstation Network szervereit [2], a spanyol választási bizottság weboldalát, és egyéb célpontokat Egyiptomban, Algériában és Líbiában. A spanyol rendőrség közzétett egy képernyőmentést is arról az IRC-csevegésről, amelyben látszólag éppen egy támadást készítenek elő. Bár a társalgásból ez nem derül ki, a támadás arra lehet válasz, hogy Spanyolországban büntethetővé akarják tenni a fájlcserét.

A hatóság a nyomozás jelenlegi szakaszában nem akarta megnevezni a gyanúsítottakat.

Az Anonymous a szórakoztatóipar ellen intézett támadásaival vált ismertté, és azzal, hogy elszántan próbálta védeni a titkos dokumentumokat kiszivárogtató WikiLeaks portált. A csoport általában túlterheléssel bénítja meg a weboldalakat.

A letartóztatás előtt már kialakult egy kemény szóváltás a NATO és az Anonymous között. A katonai szervezet kijelentette, hogy üldözőbe veszi a cégek biztonságát fenyegető Anonymous csoportot. A hekkerek azzal válaszoltak [3], hogy ne packázzanak velük, és fölösleges a csoport lefejezésével bajlódni, mert - akárcsak az ókori mítoszokban szereplő hidrának - minden levágott fej helyén tíz másik nő ki.


    iwiw facebook twitter kedvencekhez Cikk küldése emailben Cikk küldése nyomtatási képCikk nyomtatása

Kinyírhatják a hekkerek a Sonyt?    
Számítástechnikai hírek | 2011.05.13. | index.hu
Internettörténelmi időket élünk: olyan még sosem volt, hogy pár hekker derékba töri a világ egyik legismertebb márkanevét hordozó, sokmilliárd dolláros óriáscég karrierjét. Ha a Sony meg is ússza a balhét százmillió felhasználó személyes adatainak elvesztésével, az biztos, hogy az online biztonságra ezentúl másképp fognak nézni a multicégek, mint eddig, ahogyan a Stuxnet óta megváltoztak a fogalmaink arról is, hogy mire lehet képes egy vírus.

Nem frissíti a Windowst a magyar    
Számítástechnikai hírek | 2011.05.13. | index.hu
Hiába teszik ki magukat komoly kockázatnak, a magyar felhasználók jelentős része nem frissíti operációs rendszerét.

Mi jöhet a Facebook után?    
Számítástechnikai hírek | 2011.05.13. | index.hu
Az elmúlt tíz-egynéhány évben az internetet féltették már a Microsoft, az AOL és a Google monopóliumától is, aztán mindig jött egy újabb paradigmaváltás, webkettő, közösségi web, ilyen web, olyan web. Most a Facebook tart teljes sebességgel a csúcs felé, és úgy tűnik, nem lehet megállítani. De vajon mi történik, ha eléri a saját határait? Vannak egyáltalán határai?

A Facebookról egyre többen olvasnak híreket    
Számítástechnikai hírek | 2011.05.13. | index.hu
Egyre fontosabb szerepet játszanak a közösségi portálok a jelentős hírportálok látogatottságában a Pew Intézet tanulmánya szerint: a 2010-es év első kilenc hónapjának adatait összesítve kiderült, a hírportálok egyre több olvasója látogat a honlapokra a Facebook vagy más közösségi oldalakról indulva.

Egyszerűbb és gyorsabb a domain regisztráció    
Számítástechnikai hírek | 2011.04.26. | www.center.hu
2011. június 1-től megváltozik a hazai domain regisztráció szabályozása. Az egyik legfontosabb változás, hogy egy .hu domain technikailag 1-2 napon belül használatba vehető lesz, azaz megszűnik a korábbi kéthetes várólista.

NÉPSZERŰ KERESÉSEK
ajánlatkérés keresőszerinti optimalizálás webgyártó honlapkészítés seo webáruház webhosting ingyenes tanácsadás keresőoptimalizálás honlap weblap készítés google web referenciák weblapkészítés kaposváron webdesign domain regisztráció webshop weblapkészítés kaposvár egyedi weboldal

Google Csoportok
Webgyártás
Csoport meglátogatása